Pátek, 23 května, 2025
bydlení

Letní nástrahy pro naše postavy. Na grilování na kečup zapomeňte, radí odbornice

- Komerční sdělení -aktuality

Myslete během grilování na zásady, s nimiž nepřiberete.

Grilované masíčko, klobásky, sýr i zelenina. To jsou dobroty, které patří ke správné letní grilování. V případě, že si chcete udržet svůj kalorický příjem na uzdě, měli byste zbystřit pozornost.

Právě jídlo z grilování se může proměnit na nechtěnou kalorickou bombu.

Na grilování se dá jíst i zdravě a nepřibrat
I vám se spojuje léto s pořádnou grilovačku, na níž nesmí chybět propečené maso či dobrá klobása? Pokud k tomu přidáte skvělou partu, sklenici piva či míchaný drink, představa dokonalé letní pohody je na světě.

Horší stránka takovýchto párty je to, že na grilovačku se zvyknete „opustit“ a dopřejete si mix nejrůznějších chutí a dokonce i většího množství. Přesně to je největší chyba, jakou pro své tělo můžete udělat.

Večerní grilování plné dobrého jídla a pití ale víte ji zvládnout bez újmy na zdraví a štíhlé linii.

Stačí si dávat pozor na pár ověřených zásad správné výživy a domů se vrátíte bez bolesti žaludku a s udržením množstvím kalorií.

více zeleniny
Základem je to, abyste na grilovačku nepřišli velmi hladoví. Když už budete mít v žaludku základ, na párty nesníte všechno, co uvidíte a vaše tělo se vám později pouze poděkuje.

A i když vás všechno to dobře vypadající jídlo pořádně láká, při nakládání myslete s rozumem. Jídlo si naložte na talíř a nezobkajte vše, co vidíte. Vyhnete se zbytečnému přetížení žaludku.

„Vybírejte si zejména grilovanou zeleninu a libové masíčko nebo ryby. Ideálně se salátem.

FOTOGALERIE
Zdroj: iStockphoto
Syrová zelenina je ideální pro kompenzaci karcinogenů, které během grilování v jídle vznikají.

Dbejte na to, aby porce masa byla menší než porce zeleniny.

Ideálně v poměru 1: 3, „radí na úvod ředitelka Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment Katarína Skybová.

Kalorický příjem a sexy postavičku si udržíte já tím, pokud vynecháte přílohy. Zrádná je i grilovaná kukuřice, tu proto raději odmítněte. Navíc pozor i na finální úpravu jídla.

„Spálené části jídla nikdy nejezte, jsou plné toxických látek,“ upozorňuje odbornice na zdravé stravování.

Co tak grilovaný sýr
Možná jste si řekli, že maso či klobásky vám v létě nechutnají a raději je vyměníte za sýry. Ani ty však nejsou zcela ideální volbou.

„Dávejte si pozor hlavně na grilovací tučné sýry, například plísňové a zrající, které mají dvakrát více kalorií než maso. Klobásky a párkem se vyhněte úplně, jsou inhibitory hubnutí a kromě chuti tělu žádný prospěch nepřinášejí, „vysvětluje Skybová.

kečupu odolejte
Dalším nepřítelem číhajícími během grilování na vaši štíhlou linii jsou různé omáčky, které dotvářejí samotnou chuť všech pokrmů.

Sice chutnají a vypadají skvěle, přidají však nechtěné kalorie a to nepotřebujete.

„Skrytá energie je v nenápadných grilovacích omáčkách, dipech, kečupem, majonéze či hořčici. Zkuste je vynechat a vychutnat skutečnou chuť potravin, „připomíná ředitelka Institutu redukce a prevence nadváhy.

vhodný drink
K dobrému jídlu patří i dobré pití. Na sluncem zalité párty často sáhnete po míchaných alkoholických drincích, Prosecco, pivu či ochucených Radler. Ty jsou plné cukru a prázdných kalorií. I zde však existuje dobré řešení.

Další články autora

Comments

Mohlo by se vám líbit

Reklama

- Komerční sdělení -PR článek